200 سال خاطره و محبوبیت کوچه مروی تهران را ماندنی کرده است
مطابق گزارشهای تاریخی، قدمت این کوچه به 200سال پیش میرسد؛ در آن زمان که مرزهای جغرافیایی ایران بسیار گستردهتر از امروز بود و خراسان بزرگ هنوز بخشی از آن سرزمین وسیع باستانی به شمار میرفت، شهرهای هرات، بخارا، مرو، سمرقند و غیره از ایران جدا نشده بود. آن زمان شهر مرو حاکمی از طایفه قاجار به نام محمدحسین خان داشت.
کوچه مروی با قدمتی ۲۰۰ ساله از قدیمیترین معابر شهر تهران و از کوچههای تاریخی خیابان ناصرخسرو به شمار میرود.
نام کوچه از مالک قدیمی املاک این منطقه گرفته شده است. محمد حسن خان مروی از خوانین قاجار و حاکم مرو در دوره فتحعلی شاه بود که املاک زیادی را در غرب عودلان خریداری کرد که امروز محدوده کوچه مروی است. او مسجد و مدرسهای را با نام مسجد مروی بنا و باغی در کنار آن وقف کرد که بعدها دبیرستان مروی در آن احداث شد. در گذشته مهاجران عرب و ایرانیهایی که قبلاً ساکن عراق بودند، در بازارچه مروی به تجارت میپرداختند. به همین دلیل جلوههای فرهنگ و زندگی عربی را هم میتوان در این کوچه و اطراف آن مشاهده کرد.
در دهه ۸۰ شمسی، کوچه مروی بیش از پیش مورد توجه سازمان زیباسازی شهر تهران قرار گرفت و از این رو بازسازی و احیای این کوچه تاریخی آغاز شد.
کوچه مروی اکنون تبدیل به پیاده راهی برای گردشگران شده است. مغازههای این کوچه نماسازی و کوچه نیز سنگفرش شده است.
معروفترین فلافلی تهران ابتدای کوچه مروی از سمت ناصر خسرو قرار گرفته است و روبروی کوچه و در آن سوی خیابان ناصر خسرو، عمارت شمس العماره میدرخشد.
در کوچه مروی انواع خوراکی خارجی که در نقاط دیگر شهر کمتر به چشم میخورند، بورس انواع لوازم آرایش، اسباببازی و چای و قهوه و غیره به فروش میرسد. این کوچه از قديم محل فروش لوازم آرايشي بوده و تنوع و قيمت مناسبي را به شما ارائه مي دهد.
همچنین فلافلی مروی یکی از معروفترین فلافلیهای ایران، سر کوچه مروی قرار دارد. فلافلهای عربی از زمان مهاجرت عربها به این محل، تو این منطقه شهرت پیدا کردند. مروي، کوچهاي است شرقي-غربي که از سمت غرب از خيابان ناصرخسرو مقابل شمس العماره شروع شده و به خيابان پامنار خاتمه مييابد.
-
تهران،پامنار،خ. سعدی جنوبی،خ. ناصرخسرو،خ. مروی
چطور برم؟
کدخبر: 537
تعداد بازدید: 3668