اعلام آمادگی ایران برای اشتراک تجربیات حفاظت از آثار تاریخی با کشورهای آسیایی
مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی گفت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایران آماده است تا تجربیات تخصصی خود را در عرصه حفاظت از بناها و آثار تاریخی، باستانشناسی و قوانین مرتبط در قالب تشکل آسیایی به اشتراک بگذارد.
وی لزوم وجود یک ساختار فراملی در آسیا برای میراثفرهنگی را ضروری و حتی کمی دیرهنگام توصیف کرد و مشکل امروز حفاظت از میراثفرهنگی را پدیدههای انسان ساخت مانند جنگ و ناآرامی، فشار توسعه، خشکسالی و کمبود منابع مالی و سوداگری در تجارت آثار تاریخی دانست و افزود: «ایجاد صندوق حمایت از میراثفرهنگی در خطر آسیا، انجمنها و تشکلهای بدون مرز متخصصان در آسیا و اشتراک تجربیات بین جامعه متخصص قاره در بهبود وضعیت حفاظت موثر خواهد بود.»
احمدی روئینی به سابقه حفاظت و مرمت در ایران و سابقه قانونگذاری در این حوزه اشاره کرد و از ظرفیت عظیم نیروی انسانی متخصص دانشگاهی و تجربی نام برد و به نهضت مرمت و احیای بناهای تاریخی در ایران که به واسطه رونق توریسم شکل گرفته اشاره و تقویت گردشگری بین کشورهای آسیا و رفع موانع موجود را پیشنهاد کرد.
برگزاری تورهای فرامرزی، صدور روادیدهای مشترک، ایجاد مسیرهای گردشگری فرامرزی و ایجاد تمهای مشترک گردشگری از دیگر پیشنهادهای نماینده وزارت میراثفرهنگی بود.
احمدی روئینی همچنین آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال در این ابتکار آسیایی را نوید داد و ایران را بهعنوان عضو موسس این سازمان نوپا معرفی کرد.
وی از همه کشورها و خصوصا چین درخواست کرد تا در کنار یکدیگر در سطوح سیاسی، کارشناسی و تخصصی، به مواریث در خطر در کشورهای دارای مشکل جنگ و ناآرامی و اشغال کمک کند.
سایر نمایندگان کشورهای آسیایی هم کم و بیش مشکلات مشترکی را بیان و اقدامات و پیشنهادهای خود را برای حفظ میراثفرهنگی در مقابل فشار توسعه و شهر نشینی ذکر کردند.
بزرگترین رویداد آسیایی در حوزه میراث فرهنگی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، پنجم و ششم آبان برابر با ۲۷ و ۲۸ اکتبر ۲۰۲۱ با عنوان «گفتوگوی آسیایی برای حفاظت از میراثفرهنگی» و شعار «ارتقای گفتوگوی بین تمدنها و شکل دادن آینده قاره آسیا» با میزبانی چین در حال برگزاری است.
کدخبر: 373
تعداد بازدید: 2021