عقاب طلایی نابالغ نجات یافت
عقاب طلایی نماد جانوری استان البرز و در فهرست پرندگان در معرض خطر انقراض ایران قرار دارد .
امید رضا تونی رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ساوجبلاغ گفت: در پی اقدام خداپسندانه آقای معدن پور از ساکنین دوستدار طبیعت روستای هیو از توابع ساوجبلاغ استان البرز، یک بهله عقاب طلایی تازه بالغ مصدوم نجات یافت.
تونی افزود: با مراجعه یگان حفاظت اداره ساوجبلاغ به روستای هیو از نامبرده قدردانی شد و پرنده مصدوم نیز به مرکز نگهداری و تیمار حیات وحش البرز تحویل شد.
این گونه عقاب در فهرست پرندگان در معرض خطر انقراض ایران قرار دارد و بايستي تمهيدات لازم در مورد حفظ اين گونه با ارزش صورت بگيرد. به خصوص كه اين پرنده از نادرترين پرندگان و حيوانات بومي ايران است.
عقاب طلایی پرنده شکاری است و جز گونههای جانوری حمایت شده از سوی سازمان حفاظت محیطزیست به شمار میآید که در سراسر زاگرس و البرز زندگی میکند.
عقاب طلایی نام خود را از پرهای طلایی و برنزی تاج، سر و پشت گردنش گرفته است. قهوهای تیره است و از دور به سیاهی میزند.
طول بالهای این عقاب بیش از 2 متر است و میتواند تا وزن 7 کیلوگرم را از زمین بلند کند. عقاب طلایی تنها با یک جفت دیده میشود و تک همسر است و احتمالا تا پایان عمر پیوند جفتها برقرار میماند.
این جانور در امتداد دو رشته کوه البرز و زاگرس و کویرهای مرکزی سکونت دارد. ماده این پرنده از نر بزرگتر است و جز ین تفاوتی ندارند. مناطق صخرهای، چشماندازهای فراخ را به زمینهای هموار و مناطق جنگلی ترجیح میدهد.این جانور برای شکار استراتژیهای گوناگونی دارد. هرکدام قلمرویی به وسعت 90 کیلومتر دارند سرعت متوسط عقاب طلایی 50 کیلومتر در ساعت ثبت شده است که میتواند در زمان شیرجه آن را به 320 برساند.
این حیوان به طور متوسط روزانه 300 گرم گوشت میخورد و به طور عمده از پستانداران تغذیه میکند و پرندگان انتخاب دوم آن است.
چند لانه دارند که به طور چرخشی از آن استفاده میکنند و در شرایط لانه میتوانند 3 متر قطر و 4 متر ارتفاع داشته باشند. معمولا 2 تخم میگذارند و تا 45 روز روی آنها میخوابند.
کدخبر: 347
نویسنده: فریبا کلاهی
تعداد بازدید: 1449