یادداشت: ورود گردشگر ممنوع!
آیا در استان البرز توانسته ایم به کیفیت تبادل فرهنگ، رواج شادی و سلامت روان گردشگر و میزبان، نمره ای بیافزائیم؟
فریبا کلاهی
روزنامه نگار،کارشناس مدیریت جهانگردی
گردشــگری عبارت زیبای دهان پرکنی است که تنها برای پزهای عالی مدیران عالی رتبه در جلسات فرمایشی شورای اداری و گردشگری خوب است . وگرمن باشم که پای هر آن کسی را که دوره های تخصصی گردشگری، طبیعت شناسی، ایران شناسی، حقوق شهروندی ، حقوق ملی ، حقوق محیط زیست و حیات وحش را نگذرانده باشد، از هر مکان دیدنی بکر و منهدم شده ایرانم قطع می کنم.
گردشگری نخســت، نگاهبانی از میراث پیشــینیان اعم از اماکن و اشیاء به جا مانده از آنان، ادبیات، آداب و رسوم، تغذیــه است، که شناســنامه مردمان امروز اســت.
دوم، موضوع بهره مندی از آن در جهت توسعه اقتصادی است که به قولی صنعت تلقی می شود.
گردشگری از یک سو با هویت و اعتبار یک ملت ســروکار دارد و از سوی دیگر نیازمند مراقبت و حراست برای جلوگیری از تداخل اقتصاد با سرشت ملت است.
حال ما بنی بشر خودخواه یک بار مصرف ! به هر وادی و روستا و شهری گذر کنیم تاثیرات آلوده کننده فرهنگی و زیست محیطی بسیار جبران ناپذیری از خود برجای می گذاریم.
عدم وجود نگهبانان طبیعت در اطراف جنگل ها و تالاب ها و یا حتی پارک بان ها در فضاهای سبز، عدم آگاهی والدین و عدم تربیت کودکان برای حفظ اماکن گردشگری حتی در تفریح داخلی یک روزه ،کمپینگ ها و نقاط بکر و دور افتاده از یک سو و عدم نصب تابلو های معرفی اماکن گردشگری و فقدان مباحث مهارتی آموزشی در کتب مدارس و دانشگاهی از سوی دیگر، نشان می دهد در بین مدیران شهری، میراثی و گردشگری نیز، اراده و انگیزه ای برای توسعه پایدار، معرفی و حفظ این اماکن وجود ندارد.
روستاها نیز مورد هجمه بیش از ظرفیت تحمل مکان و بار ترافیکی سنگین جاده آتشگاه ، برغان، جاده چالوس ، عملا گردشگران و روستائیان را دلزده و خسته می کند.
مدیریت گردشگری یعنی داشتن نقشه ای جزئی نگر با ساختار و المان و شاخصه های مربوطه و تعیین ضریب مخرب بودن هدایت مسافر به منطقه.
حال در استان البرز آیا توانسته ایم به تبادل فرهنگ ها و رواج شادی و سلامت روان گردشگران و مکان میزبان، نمره ای بیافزائیم؟ آیا ما مدیران متخصص گردشگری و گردشگران آزموده پرورده ایم؟ پاسخ با شماست .
کدخبر: 2336
تعداد بازدید: 428
aeinbavar.ir/@2336