جشنواره گیلاس در فشند برگزار می شود
ایران سومین تولید کننده گیلاس جهان است.
چهارمین جشنواره بومی و محلی گیلاس فشند چهارشنبه ۲۳خرداد آغاز و تا ۱تیر ادامه خواهد داشت
آدرس : روستای فشند،جنب مدرسه علی النقی،ساعدی
پشند یا فشند نام روستایی در شمال هشتگرد استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ است. از نظر حوضهٔ آبریز کوهستانی و دشتهای آبرفتیِ به مساحت ۹۶۰۰ هکتار از بزرگترین روستاهای ایران است. سیب زمینی که در زمان سر جان ملکم وارد ایران شده بود نخستین بار در ایران در این روستا کشت شدهاست که به دلیل کیفیت، سیب زمینی پشندی زبانزد شدهاست. قوچ فشندی و زغالسنگ از دیگر دلایل شهرت این روستا هستند. همچنین فشند از نخستین روستاهای ایران بودهاست که مدرسه به سبک نوین در آن دایر شدهاست.
روستای پشند در دامنهٔ رشته کوه البرز قرار دارد، که منطقهٔ طالقان در شمال این کوهها و در حد فاصل روستا تا جلگهٔ مازندران قرار دارد. پشند از سمت غرب با روستای خور و روستای سپیدارک از سمت شرق با روستای آردهه، کوشک زر و سیفستان و از جنوب با ینگی امام و مهستان(ساوجبلاغ) همسایهاست. پشند ۲۰۰۰ نفر جمعیت و مساحتی بالغ بر ۹۲۰۰ هکتار دارد.
این روستا به سه ناحیه اصلی تکی، پایین محله (جیر ماله-محله) و بالا محله (جواَر مَاله) تقسیم شدهاست که هر محله شامل مناطق کوچکتر زیادی میشود. شامل:تکی، چراخ ماله، راستِ کوچه، انگرماله، هُشتِ کُلَه، کری سر و ملک او دار، خر تیزان و پشت
گیلاس
آلوکک به میوه بسیاری از درختان سرده پرونوس گفته میشود که دارای هسته و گوشتدار است. ترکیه، ایالات متحده آمریکا، ایران، ایتالیا و اسپانیا از عمده تولیدکنندگان میوه گیلاس در جهان هستند.
میوه گیلاسی که خرید و فروش میشود معمولاً ارقام گونههای محدودی مانند: گیلاس شیرین (گیلاس خودرو) و گیلاس ترش (آلبالو) هستند. نام «گیلاس» به درخت گیلاس هم گفته میشود و گاهیاوقات در مورد بادام و درختان گلدار مشابه سرده پرونوس مانند «گیلاس تزئینی» یا «ساکورا» هم استفاده میشود. گیلاس وحشی ممکن است به هر یک از گونههایی که بدون کاشتن رشد میکنند گفته شود، گرچه در جزایر بریتانیا اغلب به گیلاس خودرو با نام «گیلاس وحشی» اشاره میشود.
گیلاس دارای گونههای متعدد و در تمام ایران پراکندهاست. از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه خام، مربا و کمپوت ساخته میشود. این گیاه احتمالاً از منطقهای بین دریای سیاه و دریای خزر منشأ گرفتهاست؛ ولی به نظر میرسد که در زمانهای قدیم آن را به اروپا برده باشند. بیشتر ارقام کشت شده آن در سرتاسر دنیا از اروپا منشأ گرفتهاند، ولی تعدادی از ارقام مهم، در مناطق گیلاس خیز محلی انتخاب یا اصلاح گردیدهاند.
ایران با تولید ۲۲۵ هزار تن (۱۲درصد تولید دنیا) سومین تولیدکننده گیلاس در جهان میباشد (بعد از ترکیه و آمریکا).
کدخبر: 1785
تعداد بازدید: 14107