معرفی کتاب :
نام آوران ایران زمین
معرفی بیش از 1200 نام آور معاصر و پیشکسوت ایرانی در عرصه های علم، ادب، فرهنگ، پزشکی، مهندسی، هنر، ورزش و …
درباره نام آوران ایران زمین (دو جلدی با قاب):معرفی بیش از 1200 نام آور معاصر و پیشکسوت ایرانی در عرصه های علم، ادب، فرهنگ، پزشکی، مهندسی، هنر، ورزش و همچنین معرفی افتخارات بی بدیل ایران باستان از 8000 سال پیش تا به امروز (ایمپلنت 6500 ساله ایران–اولین چشم مصنوعی دنیا، اولین جراحی جمجمه دنیا و اولین انیمیشن دنیا در 5000 سال پیش، خط کش 5000 ساله با دقت یک میلیمتر–لوح حمورابی–دانشگاه و بیمارستان جندی شاپور–رصدخانه مراغه، اولین رصد خانه دنیا–معماری چند هزارساله ایران، مسجد جامع قزوین، مسجد جامع گناباد و …)
مؤلف: احمد ساکیلرستانی
ناشر: عصر گویش
مترجم: مهدی زرگری
زبان: فارسی/انگلیسی
تعداد صفحات: 836
قطع و نوع جلد: رحلی (گالینگور)
(از مجموعۀ 2 جلدی)
این اثر در ۱۷۰۰ صفحه در قالب دو مجلد تالیف و تدوین شده که با معرفی افتخارات ۸ هزارساله ایرانی، ارتقا فرهنگ خودباوری در نسل جدید را در عرصههای گوناگون علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی دنبال میکند.
جلد نخست این اثر دائرهالمعارفی شامل ۶ فصل است که به طور کلی در برگیرنده موضوعاتی چون «معرفی فرهنگ، فلسفه، علم و هنر ایرانی افتخارات و نوعآوری ایرانیان از دوره باستان و از هشت هزار سال پیش تا دوره معاصر که انعکاسی از نبوغ و پیشرو بودن ایرانیان را در عرصههای گوناگون علمی، فرهنگی، هنری و … از دیرباز تا به امروز نمایان میسازد»، «معرفی بزرگان علم، ادب، فرهنگ و فلسفه به همراه زندگینامه»، «معرفی پزشکان شهید شهیر معاصر و پیشکسوت ایرانی»، «معرفی معماران برجسته ایرانی» و «چهرههای موفق ایراین ایرانی مقیم در خارج از ایران» است.
جلد دوم این اثر هم با ۴ فصل معرفی چهرههای فرهنگی، هنری (در عرصه موسیقی و نیز سینما)، ادبی و ورزشی در دوره معاصر را پی میگیرد و به تفکیک رشتهها و اشخاص به تحلیل افتخارات به دست آمده توسط این بزرگان میپردازد.
یکی از نکات بارز مجموعه «نامآوران ایران زمین» تالیف آن به دو زبان فارسی و انگلیسی است. رویکرد مولفان مولف این اثر علاوه بر الگوسازی برای نو رهروان ایرانی در عرصههای گوناگون و همچنین معرفی و تجلیل بیش از پیش نامآوران ایران زمین، تاثیرگذاری آن در خارج از مرزهای ایران بوده و لذا دو زبانه بودن این کتاب میتواند آن را به مرجعی برای استفاده علاقهمندان «فرهنگ ایرانی» در سطح بینالملل، تبدیل کند.
احمد لرستانی مولف این اثر در مسیر پژوهشهای خود، مصاحبهها و گفتوگوهای بسیاری با چهرههای صاحبنام رشتههای مختلف درباره این اثر انجام داده که آنها را هم در بخش آغازین کتاب آورده و هم از اظهارنظرهای بزرگان رشتههای مختلف درتالیف دیگر بخشهای کتاب استفاده کرده است.
دکتر اردشیر قوام زاده، دکتر محمد حسین ماندگار، دکتر مسلم بهادری، دکتر محمد علی یوسف نیا، دکتر علی افخمی، دکتر علی موسوی گرمارودی، بهاءالدین خرمشاهی ، محمد فرشچیان، محمدرضا شجریان، عزتالله انتظامی، و… از جمله هنرمندانی بزرگانی هستند که اظهارنظرهای آنها درباره تایید این اثر دارهالمعارفی در خود کتاب آمده است.
سخنی از مولف
پیش از من و تو بسیار بودند و نقش بستند ... دیوار زندگی را زین گونه یادگاران
وین نغمه محبت بعد ازمن و تو مان ... تا در زمانه باقیست آواز باد و باران
(دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی)
سخنی از پدید آورنده، مولف و ناشر
خداوند را شاکرم که شرایط تدوین و تالیف کتاب ” نام آوران ایران زمین” برای اینجانب میسر گردید. آوازه نام ایران و ایرانی، افتخارات، نوع آوری ها و درخشش ایرانیان در زمینه های گوناگون علم، ادب، فرهنگ،پزشکی، مهندسی، ورزش، هنر و … همواره در عرصه های بین المللی طنین انداز و تاثیر گذار بوده است و این کتاب علی رغم معرفی نام و زندگینامه بیش از 1200 نام آور ایرانی، باز هم در برابر کهکشان عظیم نام آوران این سرزمین ، به مثابه قطره ای از دریاست و صرفا گوشه ای از ظرفیت های بالا و نبوغ ایرانیان را منعکس می دارد.
اندیشه تدوین کتاب “نام آوران ایران زمین” از اوایل سال 1388 مورد بررسی قرار گرفت و سپس فرایند اجرای آن به صورت رسمی از اواسط همین سال توسط اینجانب آغاز گردید. اسامی و لیست های گردآوری شده در این کتاب عمدتا توسط کارشناسان مربوطه در وزرارتخانه ها، انجمنها، فدراسیون ها، موسسات و یا سازمانهای مرتبط با موضوع این کتاب مدون گردید و پس از دریافت اسامی و لیست ها توسط این انتشارات، روند اخذ زندگی نامه و اطلاعات مورد نیاز این عزیزان طی گردید. بر این اساس و با توجه به فضای موجود در یک صفحه، خلاصه ای از عملکرد منتخبین، تالیف و پس از ترجمه آن به زبان انگلیسی ، طراحی صفحات به انجام رسید. لازم به ذکر است که اسامی بسیاری از فیلمها، آلبومهای موسیقی، کتب و … ، برای اولین بار ترجمه شده و البته در معادلسازی و جستجوی واژه ها نیز نهایت دقت و ظرافت صورت پذیرفته است. همچنین از نکات دیگر و مرتبط با نحوه تدوین و به کارگیری تواریخ در این کتاب می توان به معادلسازی سالهای قمری موجود در فصل دوم کتاب، به تاریخ هجری شمسی اشاره ای داشت.
مسئله پژوهش در خصوص فصل دیباچه تاریخی (از باستان تا معاصر) این کتاب، به نوبه خود پروژه ای مجزا، زمان بر و بسیار پر حجم بود. مطالعه و مقایسه کتب مختلف باستانی-تاریخی، بهره مندی از نظرات برخی کارشناسان و اساتید ، انتخاب و تالیف مطالب افتخار آفرین ، مسافرت به اماکن باستانی ( از جمله سیلک کاشان، شوش دانیال و بازدید از زیگورات چغازنبیل، پاسارگاد و پارسه در استان فارس، موزه های متعدد از جمله موزه ایران باستان، موزه رضا عباسی، موزه آبگینه و …) به منظور تحقیق و تفحص بیشتر و همچنین عکسبرداری از آثار باستانی و تاریخی کشورمان، از جمله مواردی است که تاخیر در آماده سازی و تکمیل کتاب ” نام آوران ایران زمین” را در پی داشت.
مقوله انتخاب، در بسیاری از موارد امری دشوار و پر زحمت می نماید و این موضوع مسئله ای بود که غالب واحدهای مذکور با آن مواجه بودند فلذا همین امر زمان بسیاری را به خود اختصاص می داد. بر این اساس گروه گردآوری این کتاب با مشکلات کاری بسیاری مواجه بود و از سوی دیگر با توجه به مشغله های روزمره و زندگی پر تلاش بزرگان منتخب و در پاره ای موارد دسترسی دشوار به این عزیزان ، فرایند گردآوری اطلاعات و کنترل مجدد مطالب با منتخبین بسیار پر زحمت، زمان بر و در عین حال شیرین و جذاب و البته باعث افتخار بود.
کتاب” نام آوران ایران زمین” از ده فصل و به ترتیب ذیل تشکیل شده است:
دیباچه ای تاریخی با نام “ایرانیان، پر افتخار، از باستان تا معاصر” 2. نامداران تاریخ کهن و نیز معاصر ایران زمین در عرصه علم، ادب، فرهنگ، فلسفه و هنر ( از برزویه طبیب در زمان ساسانیان تا دوره معاصر) 3. پزشکان صاحبنام معاصر 4.پزشکان پیشکسوت 5. مهندسین معمار 6. چهره های موفق ایرانی مقیم در خارج از ایران 7. موسیقی دانان و آهنگسازان، نوازندگان و آواز خوانان ( در سه بخش درگذشتگان، پیشکسوتان و نسل نو) 8. بازیگران 9. کارگردانان و 10. ورزشکاران.
همچنین معرفی بیش از پیش نام آوران ایرانی در عرصه های گوناگون علم، ادب، فرهنگ، فلسفه، هنر، پزشکی، مهندسی، ورزش و غیره ، معرفی بیش از پیش ایران پر افتخار و ارائه تصاویری از تاثیر گذاری آن بر جهان- از دوران باستان تا معاصر، و البته الگو سازی برای نو رهروان عرصه های گوناگون علمی، ادبی، فرهنگی و … ، از اهداف اصلی تدوین این کتاب به شمار می روند.
در پایان، سخنی نیست جز ابراز احترام و افتخار بر همه ایرانیان و میهن عزیزمان ایران؛
سرافراز و آباد، ایران .
کدخبر: 1194
تعداد بازدید: 49749