به مناسبت هفته ملی پیشگیری از سرطان اعلام شد
فراوانی سرطان پستان و پروستات در البرز رتبه یک دارد
شایع ترین سرطان ها در استان البرز به ترتیب سرطان پستان، پروستات، کولورکتال (روده بزرگ)، معده و پوست (غیرملانوما) است.
آیین باور - رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، همزمان با آغاز پویش ملی و هفته پیشگیری از سرطان ضمن بر شمردن شایع ترین سرطان ها در استان البرز به دلایل بروز آن اشاره کرد. پویش ملی و هفته پیشگیری از سرطان در کشور که از 7 لغایت بهمن 15 ماه آغاز می شود
دکتر شهرام صیدی گفت: به ترتیب سرطانهای پستان، پروستات، کولورکتال (روده بزرگ)، معده و پوست (غیرملانوما) در البرز شیوع دارند که تغییر سبک زندگی، افزایش سالمندی و افزایش عوامل خطر محیطی مثل آلودگی از دلایل بروز آن شمرده می شود.
وی گفت : سرطان در حال حاضر به عنوان دومین علت مرگ و میر اکثر جوامع مطرح است. براساس گزارش سیمای سرطان در سال 1397 بروز سرطان در کشور و استان البرز به ترتیب ۱۷۳/۴۳ در صدهزار نفر و ۱۸۳/۲۲ در صد هزار نفر بوده است.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه در سال های اخیر میزان بروز سرطان افزایش یافته است به دیگر علل ایجاد سرطانها اشاره کرد و افزود: چاقی، زندگی کم تحرک، مصرف کم میوه و سبزی در رژیم غذایی، مصرف سیگار، قلیان و الکل و عوامل رفتاری مستعد کننده بروز سرطان هستند.
دکتر صیادی با اشاره به اینکه 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند ، افزود: برای پیشگیری از سرطان، آموزش عموم مردم از نظر اصلاح سبک زندگی، گسترش ورزش های همگانی، نظارت بر آلاینده های محیطی، انجام غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان های شایع توصیه می شود.
" فاصله ها را کم کنیم"
شعار پویش ملی امسال " فاصله ها را کم کنیم" یعنی فاصله را از نظر تشخیص و مراقبت کم کنیم. هدف از برنامه های این هفته افزایش اگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان و شیوه های آن ، اصلاح باورهای نادرست مردم در خصوص بیماری سرطان از جمله درمان پذیر نبودن آن و جلب مشارکت سیاستگذاران در کنترل عوامل خطر سرطان است.
رییس دانشگاه تاکید کرد: مراکز بهداشت و مراکز جامع سلامت در سطح استان البرز کلیه خدمات مشاوره ای و غربالگری سرطان ها را از جمله اقدامات مهم پیشگیری از این بیماری در خصوص اصلاح سبک زندگی به کلیه گروه های سنی ارائه می شود.
وی افزود: خدمات تشخیص زودهنگام سرطان های روده بزرگ، سینه و گردن رحم برای گروه هدف 30 سال به بالا به صورت رایگان در مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه انجام می شود. در نه ماه سال 1401 مراقبین سلامت 41 هزار نفر از مردان و زنان بالای 50 تا 70 سال را از نظر سرطان روده بزرگ غربالگری کردند و 134 هزار خانم 30 تا 69 سال از نظر سرطان پستان بررسی شدند و 110 هزار خانم 30 تا 59 سال از نظر سرطان دهانه رحم غربالگری شدند.
رئیس دانشگاه در پایان توصیه کرد: مردم شریف استان در تمامی گروه های سنی می توانند با مراجعه به نزدیک ترین پایگاه و مرکز بهداشت محل سکونت خود از خدمات رایگان مشاوره ای و غربالگری این مراکز در پیشگیری از انواع بیماری ها به ویژه سرطان ها بهره مند شوند.
کدخبر: 1084
تعداد بازدید: 2546