خطر بروز سرطان با مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این مهم که خطر بروز سرطان با مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد وجود دارد، خبر داد: مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها و انسداد عروق میشود.
مهر نوشت: بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
زهرا عبداللهی با بیان اینکه مصرف خانگی روغنهای جامد به هیچ عنوان توصیه نمیشود و روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینیها، عمدتاً در قنادیها کاربرد دارد، افزود: اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطانها را بهدنبال دارد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این روغن ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شدهاند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، گفت: ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتاً سکته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
عبداللهی افزود: توصیه میشود برای پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از روغن های مایع با منشأ گیاهی استفاده شود. چربیهای مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کُند میکند.
وی اظهار کرد: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظهای اسیدهای چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲درصد و در بعضی از روغنهای مایع تقریباً صفر است که زیرو ترانس نامیده میشوند.
کدخبر: 1
تعداد بازدید: 2098